TRIBINA ISTINE I ZABLUDE O DROGAMA u Vršcu

Dana 6.11.2018 i 7.11.2018. godine u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, održana je tribina na temu narkomanije i droga. Tribinu su vodili stručnjaci za ovu vrstu zavisnosti i terapeuti iz Vršačke Neuropsihijatriske bolnice.

Prvog dana tribina je bila namenjena nastavnicima i roditeljima učenika naše škole, koji su bili posebno zainteresovani za deo vezan za rano otkrivanje narkomanije i postupcima bilo da se učenik u takvom stanju primeti u školi ili kući. Drugog dana tribini su prisustvovali učenici svih prvih razreda naše škole. Učenici su bili veoma zainteresovani da odslušaju ovu vrlo značajnu tribinu a i pripremili su se tako što su uz pomoć svojih nastavnika i razrednih starešina pripremili puno pitanja koja su napisali potpuno anonimno na papirićima pre tribine, a na koja su odgovarali terapeuti Neuropsihijatrijske bolnice.

Ove tribine su u našoj školi bile organizovane i u protekle dve godine, ali od ove godine tribine će se uz pomoć i podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete Republike Srbije organizovati u svim osnovnim i srednjim školama, a čiji je raspored utvrđen na nivou grada Vršca.

Glavni zaključak ovih tribina je da su droge ali i drugi poroci poput kocke, alkohola i duvana dosta lako dostupni mladima i da svi mi a pogotovo roditelji, nastavnici i učenici treba da budu obazrivi po ovom pitanju i pravovremeno i ispravno rasuđuju.

 

x

Takođe pogledajte

Centar za mentalno zdravlje Vršac Vas poziva

Poštovani sugrađani, pozivamo vas na još jedno predavanje “Upotreba zemljišta, supstrata i komposta u proizvodnji ...

Facebook