Novi aparati za fizikalnu medicinu u vršačkom Domu zdravlja

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju nabavila je dva nova artromat aparata vredna 2,3 miliona dinara, a u junu i novi šok-vejv aparat čija je vrednost oko 2,5 miliona. To će znatno olakšati rad službe, u kojoj jedan lekar i 8 terapeuta dnevno obave 40-ak ambulantnih pregleda i 120 terapijskih tretmana, a sa ovim novim aparatom, pacijenti poboljšanja osećaju već posle 5/6 tretmana.

“Maksimalni broj tretmana konkretno za petni trn je deset, ali oni već posle šestog tretmana kažu da ne osećaju nikakve bolove, a kumulativni efekat terapije posle prestanka davanja je još šest meseci. Koristeći aparat za šok-vejv terapiju, mi praktično ne moramo da kombinujemo to sa fizikalnim procedurama koje smo do sad imali”, objašnjava dr Danijela Radošević, načelnica Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Ovo nisu jedine investicije u Dom zdravlja u poslednje dve godine. Direktorka Doma zdravlja podsetila je da je otvorena škola roditeljstva, da su nabavljena nova vozila za SHMP, ali i da je konačno je renovirana i otvorena stara garnizonska ambulanta. Tu, kažu, nije kraj ulaganjima.

“Mi smo se dogovorili u saradnji sa lokalnom samoupravom da se još jedna takva ambulanta u najskorije vreme, koliko je moguće, otvori na Margitskom naselju. Mislim da nećemo tu stati, i Guduričko naselje zaslužuje jednu takvu ambulantu”, dodala je direktorka Doma zdravlja dr Rodika Petku.

U pomenuto unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga uloženo je do sada više od 70 miliona dinara, mahom iz sredstava samodoprinosa, i uz podršku Grada. Još jedna potvrda dobre organizacije i planiranja, jeste i poslednja akreditacija ustanove, na maksimalnih 7 godina.

Izvor RTV

 

 

x

Takođe pogledajte

Centar za mentalno zdravlje Vršac Vas poziva

Poštovani sugrađani, pozivamo vas na još jedno predavanje “Upotreba zemljišta, supstrata i komposta u proizvodnji ...

Facebook