Ambasador Sjedinjenih američkih država Kajl Skat posetio Vršac

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa saradnicima, ugostila je u svom kabinetu ambasadora Sjedinjenih američkih država u Srbiji, Njegovu Ekselenciju Kajl Skata, i predstavnike Ambasade SAD u Beogradu.

Poseta ambasadora bila je prilika da gradonačelnica Mitrović, na sastanku koji je održan u Gradskoj kući, upozna visoku delegaciju ambasade Sjedinjenih američkih država u Srbiji, sa gradom, privrednim resursima, mogućnostima za dalja ulaganja, planovima za ekonomsko osnaživanje i poboljšanje socio-ekononske situacije.

Mi smo predstavili sve ono što Vršac ima da ponudi, i gostima ali i  budućim investitorima. Jedna od tema bila je i nova industrijska zona Sever.

Takođe, ambasadora smo upoznali sa karakreristikama naše sredine koja se pre svega ogleda u multietičnosti i multikulturalnosti, kao i sa sistemom obrazovanja koji u Vršcu karakteriše i dvojezična nastava.

Bilo je govora i o mladima, kao i brojnim drugim temama koje su interesu grada Vršca i njegovih građena, rekla je gradonačelica Vršca Dragan Mitrović.

Ja donosim poruku prijateljstva. Ovo je moj drugi boravak u Vršcu. Prvi put sam bio ovde kao gost, turista, a ovo je moja prva zvanična poseta. Zadovoljstvo je što imam priliku da upoznam grad i da razgovaram sa predstavnicima Gradske uprave.

Razgovori su bili veoma značajni i važni,. Mi smo s naše strane predstavili i programe Sjedinjenih američkih država koji se godinama unazad uspeno realizuju u Srbiji, a koji imaju za cilj poboljšanje brojnih segmenata u svakodnevnom životu svih građana,  a tiču se infrastrukture, opremanja bolnica i mnogih drugih značajnih investicija, rekao je ambasador Kajl Skat.

Ambasador Skat, kako je najavljeno, tokom dana će posetiti Šah klub “Bora Kostić, i otvoriće izložbu slika  „Ko je Malvina Hofman“ u Galerijani.

Izložba čiji je autor Vladimir Čeh organizuje se uz podršku Ministarstva kulture Srbije i ambasade SAD.

Izvor Evrsac

x

Takođe pogledajte

Centar za mentalno zdravlje Vršac Vas poziva

Poštovani sugrađani, pozivamo vas na još jedno predavanje “Upotreba zemljišta, supstrata i komposta u proizvodnji ...

Facebook