Meet and Code u Vršcu

Visoka škola u saradnji sa Istraživačko-edukativnim centrom će u subotu 13.10.2018. i ponedeljak, 15.10.2018. godine u 10 časova organizovati skupove pod zajedničkim imenom Meet&Code (interni naziv: I understand HTML), o čemu se možete detaljnije informisati na: www.meet-and-code.org/rs/sr/event-show/1021
Događaj je namenjen studentkinjama i studentima Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Vršcu, ali otvoren i za učešće svih mladih osoba, kao i onih koji se tako osećaju bez obzira na godine.
Meet&Code ima za cilj da upozna decu i mlade ljude uzrasta od 8 do 24 godina sa svetom tehnologije i programiranja, a organizuje se od 6. do 21. oktobra 2018. (Evropska nedelja programiranja).
O svim događajima u Evropi i svakako Srbiji možete se informisati na: https://www.meet-and-code.org/rs/sr/explore
Visoka škola i Istraživačko-edukativni centar vas pozivaju da prisustvujete događaju, za sve učesnike je obezbeđen sertifikat o učešću, učesnički promo paket i skromno posluženje zahvaljujući podršci TechSoup BalkansSAP i Visoke škole.
Događaj je namenjen studentkinjama Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Vršcu. Dva su razloga koja su nas opredelila da izaberemo ovu ustanovu:
1. Školu pohađaju pretežno mlade osobe ženskog pola;
2. Škola je jedinstvena na široj teritoriji po tome što se nastava realizuje na tri jezika (srpskom, rumunskom i romskom).
Za učešće će oglašavanjem putem lokalnih medija biti pozvane i druge mlade osobe i ono ne isključuje prisustvo studenata i mladih ljudi muškog pola.
Događaj koji pripremamo predviđa kratku obuku HTML-a i upoznavanje sa internet resursima za obrazovanje i usavršavanje (npr. MDN web docs).
Takmičarski deo predviđa formiranje (multinacionalnih) timova; prevođenje (kodiranje) kratkih priča za decu pomoću HTML-a u web stranice koje sadrži simbole, slike, vizuelne elemente… cilj je da sadržaj postane univerzalno razumljiv, bez obzira na uzrast ili maternji jezik korisnika web stranice.
Sve učesnice/učesnici – (u najvećem broju buduće vaspitačice/vaspitači) bi trebalo na ovaj način da se upoznaju sa mogućnostima savremenih tehnologija u pripremi materijala za nastavne aktivnosti.
Volonteri su profesionalni edukatori/ce Visoke škole i treneri/ce Starit centra.

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook