FOTO) CARINICI NA VATINU ZAUSTAVILI KOMBI PANČEVAČKIH TABLICA: Zaplenjena ronilačka oprema vredna 5.500 dolara

Na ulazu graničnog prelaza Vatin carinici su zaplenili 17 delova ronilačke opreme u vrednosti od 5.500 američkih dolara.

 

Oprema je otkrivena juče prilikom kontrole kombija pančevačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji srpski državljanin. Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, putnik je odgovorio da nema ništa.

 

Međutim, prilikom pregleda kombija, carinski službenici su na podu, između vozačevog i suvozačevog sedišta, primetili dva crna ranca i jednu torbu.

Kada su ih otvorili, u njima su pronašli 17 instrumenata, delova ronilačke opreme marke “mares”.

 

Reč je o 12 ronilačkih kompjutera, važnom instrumentu koji služi za proračunavanje stvarne dubine i vremena ronjenja, četiri manometra, čija je namena očitavanje količine vazduha u ronilačkoj boci, kao i o skuba dajving regulatoru, jednom od najvažnijih elemenata ronilačke opreme koji omogućava udisanje komprimovanog vazduha iz boce, te od njegovog kvaliteta i ispravnosti zavisi lakoća disanja, a ujedno i sama sigurnost svakog zarona.

 

Zaplenjena ronilačka oprema čija je vrednost procenjena na više od 5.500 američkih dolara, privremeno je smeštena u carinarnici Vršac do okončanja prekršajnog postupka, saopštila je Uprava carina.

Izvor Tanjug

 

x

Takođe pogledajte

Vršački paraglajderisti ponovo u svetskom vrhu

U organizaciji Sportskog paraglajding kluba “Berkut” Vršac i Vazduhoplovnog saveza Srbije, proteklog vikenda su u ...

Facebook