Dve migrantske porodice sa decom otkrivene u tovaru ambalaže u Vatinu!

Carinici su danas, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Vatin sa Rumunijom, sprečili pokušaj sedam migranata, među kojima su bile dve žene i dvoje dece, da sakriveni u kamionskoj prikolici ilegalno pređu granicu između Srbije i Rumunije.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, pet odraslih osoba, tri muškarca, dve žene, od kojih je jedna trudnica i dvoje dece od 10 i šest godina, otkriveni su u tovaru tetrapak ambalaže koja je iz Gornjeg Milanovca transportovana ka Rumuniji.

– Prilikom otvaranja kamiona radi detaljnog pregleda utvrđeno je da je carinska sajla pažljivo presečena, pa potom spojena hirurškom iglom, što objašnjava da su se dve migrantske porodice iz Iraka i Avganistana i jedan muškarac, takođe Avganistanac, našli u tovaru kamiona uz nečiju pomoć – objašnjavaju carinici.

U nezvaničnom razgovoru sa službenicima na prelazu, dodaju nadležni, migranti su rekli da su nepoznatoj osobi platili 1.000 evra da im pomogne i smesti ih u kamionsku prikolicu.

Policija će u daljoj istrazi utvrditi sve činjenice i okolnosti, kako bi krijumčari ljudi bili privedeni pravdi, poručuju iz Uprave carina.

Izvor Blic.rs

 

x

Takođe pogledajte

“Naše mleko” sa vršačkih bregova – Najbliže onom koje se pije na selu

Mlekara Petrov nalazi se na porodičnom imanju podno Vršačkih planina, u selu Veliko Središete kod ...

Facebook