UBEDLjIV TRIJUMF VRŠČANA U ABA 2 LIGI ZA ČVRŠĆU POZICIJU U VRHU TABELE STOTKOM PREKO OHRIDSKIH IZVORA

Centar Milenijum, gledalaca 1.000, sudije: Babić, Gajšek, Lakićević

VRŠAC: Đerić 23, Pašajlić 7, Mitrović 5, Glišić 23, Kutlešić 14, Munižaba 3, Veljković 3, Savović 3, Ostojić, Momirov 13, Đorđević 17.

OHRID: Zafirov 1, Bakoč 2, Zimić 6, Junaković 25, Lefkoski 4, Ros 32, Domakovski, Nikoloski, Mihajlovski 2, Bojevski, Gligorijević 7.

Rezultatski lako i ubedljivo Vršac je došao do pobede protiv fenjeraša, ali Vrščani nisu bili pošteđeni novih problema sa povredama.

VRŠAC – OHRID 111:79 (28:19, 30:19, 23:24, 30:17)

Gosti iz Makedonije su hrabro počeli meč i zahvaljujući svom najboljem igraču, Amerikancu Rosu, polovinom prve četvrtine poveli su sa 14:13. Posle tajm – auta trenera Đokića, Vršac je napravio seriju 10:2 i preuzeo vođstvo koje je uvećavao do kraja meča. Već tada je pitanje pobednika prestalo da se postavlja i jedina dilema bila je da li će Vrščani uspeti da izdrže u svom ritmu do kraja.

U 15. minutu vodili su sa 17 razlike (47:30), polovinom treće četvrtine imali su 20 poena prednosti, a jedini period pada u ritmu iamli su polovinom trećeg perioda koji su igrači Ohrida uspeli da iskoriste i razliku smanjili na samo deset poena (67:57). U tom periodu povredili su se Pašajlić i Veljković, udarac u lice dobio je Momirov, činilo se da malerima Vrščana nema kraja. Ipak, u drugom poluvremenu, Đokićev tim igrao je disciplinovano i odgovorno, ređale su se efektne akcije, svoj trenutak nadahnuća imalo je bombarder Đerić, efikasan je bio i Glišić, a zapažene partije pružio je tandem mladih reprezentaivaca Stefan Momirov – Stefan Đorđević.
Vladimir Đokić, trener Vršca:

– U najavi meča rekao sam da smo kvalitetniji tim od Ohrida i da će rezultat zavisiti isključivo od pristupa mojih igrača. Počeli smo onako kako smo hteli, ali su onda došli problemi sa povredama. Posle prilaska protivnika na deset poena razlike uspeli smo da odgovorimo čvršćom odbranom i mislim da smo, ipak, mirno priveli utakmicu kraju. Tek sad nam sledi period teških mečeva, nadam se da ćemo se što pre oporaviti.
Stefan Đorđević, igrač Vršca:

– Pokazali smo da smo kvalitetniji od Ohrida, ali tek u drugom poluvremenu koje smo odigrali mnogo bolje nego prvo. Čestitam gostima na fer i korektnoj igri a mojim saigračima na pobedi.
Petar Čočoroski, trener Ohrida:

– Čestitke Vršcu na zasluženoj pobedi. Na nekim utakmicama se vidi napredak u našoj igri, na nekima ne. Mislim da je 111 primljenih poena previše od bilo kog protivnika. ABA 2 liga je za nas u ovom trenutku prevelik zalogaj, pokušaćemo da ostvarimo jednu pobedu do kraja takmičenja.
Aleksandar Nikoloski, igrač Ohrida:

– Mi smo fokusirani na domaći šampionat, naročito na meč koji nas očekuje u subotu. Igranje u ABA ligi koristimo za sticanje iskustva.

x

Takođe pogledajte

Centar za mentalno zdravlje Vršac Vas poziva

Poštovani sugrađani, pozivamo vas na još jedno predavanje “Upotreba zemljišta, supstrata i komposta u proizvodnji ...

Facebook