Nova teretana na otvorenom za sve Vrščane

Vrščani koji vole i žele da se bave sportom imaju dovoljno prostora za to. Poslednjih godina uređene su skoro sve sportske sale i tereni i izgrađeni novi, na gradskom stadionu postavljena je profesionalna atletska staza, ali i dalje najveći broj ljudi trči na jezeru ili – u gradskom parku. Od nedavno im je na raspolaganju i, za sada tek prva, teretana na otvorenom.

U bilo koje doba dana u Gradskom parku u Vršcu možete sresti sportiste i rekreativce, bilo da vežbaju u grupi ili sami. U jutarnjim satima, stazom uz desnu ogradu parka trči barem nekoliko njih. Profesionalni sportisti, treneri, ili rekreativci. Nakon trčanja, sele se samo par metara dalje, u novopostavljenu teretanu na otvorenom, i tamo nastavljaju trening.

“Do sada smo imali jednu malu teretanu u okviru parka, koju su napravili sami vežbači i koja je služila korisnicima i mlađih i starijih generacija. Ovo je izuzetno lepo i mnogo funkcionalnije u odnosu na ono što smo imali. Svakome je važno zdravlje, jer bez njega nema ni uspeha”, rekao je fitnes instruktor Mihalj Kardoš.

Kardoš i inače vežba uglavnom napolju – u parku, na stadionu, na bregu, i napominje da je vežbanje na otvorenom, posebno aerobni trening, mnogo bolji za organizam, jer obezbeđuje telu dovoljno kiseonika i svežeg vazduha.

“U zatvorenom prostoru, u teretani ima mnogo toga što nije prijatno. Počevši od same atmosfere, jer se tamo uglavnom nadmeću, a ovde mi radimo za sebe, i onoliko koliko možemo”, dodao je on.

Ovu teretanu na otvorenom postavilo je JKP Drugi oktobar, na proleće će prostor biti proširen i na njega postavljeno još dodatnih sprava, a Vrščani su ovaj potez dočekali uz odobravanje.

“Lepo je što su ovo napravili jer mislim da će stvarno koristiti mladima. Skoro sam se vratio iz inostranstva, i mogu da kažem da tamo ima mnogo više i terena uređenih za trčanje, i sprava za vežbanje, i isto tako omogućeno im je i noću da vežbaju. Sve je osvetljeno, a kod nas su to tek skoro uradili. Ali su ipak uradili, i to je lepo”, priča jedan od mladića koji ovde vežbaju, Marko Vekić.

Ovaj prostor koriste sada i stanovnici drugih delova grada. Đurica Erdeljan vežba inače na jezeru, ali ovde dolazi zbog sprava kojih tamo nema.

“Tamo trčkaram i treniram skoro svako jutro oko 7 sati, istrčim desetak krugova i posle radim vežbe. Ali tamo nemamo nijednu spravu sličnu ovima, pa je ne samo moja, nego želja nas rekreativaca, da se i tamo postavi bar dve-tri sprave. To bi dosta pomoglo, i nama starijima, manje – više, ali prvenstveno mlađima”, navodi Erdeljan.

Nadležni su već najavili da će u narednom periodu ovakve sprave postaviti na još nekoliko lokacija, i pozvali građane da im se obrate i pošalju svoje inicijative i predloge gde bi se mogle naći dodatne teretane na otvorenom.

 

Izvor RTV

 

x

Takođe pogledajte

Od ponedeljka NOVI TAXI u gradu FOKUS TAXI

Od ponedeljka u gradu sve naše i vaše sugrađane vozi novi FOKUS TAXI u gradu. ...

Facebook