Upoznavanje sa programom Pokreta gorana Srbije (FOTO)

U Vršcu je juče održana redovna godišnja radionica gorana. Skup je otvorio predsednik Pokreta gorana Srbije Miroslav Mihajlović, a učestvovali su i učenici iz Kusića i Vračevog Gaja. Nakon ove edukacije, u Beloj Crkvi će biti organizovano opštinsko talmičenje u poznavanju aktivnosti Pokreta gorana.

Pokret gorana osnovan je u Beloj Crkvi 2011. godine, i do sada su učestvovali u brojnim akcijama. Na radionici u Vršcu učestvovali su učenici 6. razreda Oš „Mara Janković“ iz Kusića i Oš „Marko Stojanović“ iz Vračevog Gaja sa profesorkom Danijelom Jovanović.

Doček u Vršcu bio je svečan u Gerontološkom centru, gde su se učenici uz topao čaj upoznali sa ostalim učesnicima i sa programom rada. Tematska predavanja održana su u Domu učenika srednjih škola. U toku dana učenici su šetali Gradskim parkom, posetili plastenik za proizvodnju  začinskog bilja, upoznali se sa istorijatom Pokreta gorana, pošumljavanjem, vrstama drveća, lekovitog bilja, ekologijom i zaštitom životne sredine.

Učešće gorana iz Bele Crkve organizovali su uz podršku lokalne samouprave Milica Vitomirov direktorka JKP „Belocrkvanski komunalac“, Rodoljub Petrović direktor JATP „Bela Crkva“, u saradnji sa direktorima škola i domaćinima iz Vršca.

Krajem novembra u Beloj Crkvi će biti održano opštinsko takmičenje u poznavanju aktivnosti Pokreta gorana, sa kog će tri najuspešnija takmičara učestvovati na republičkom takmičenju u Beogradu.

Izvor Južni Banat

x

Takođe pogledajte

Od ponedeljka NOVI TAXI u gradu FOKUS TAXI

Od ponedeljka u gradu sve naše i vaše sugrađane vozi novi FOKUS TAXI u gradu. ...

Facebook