VPS: ZAŠTO POLICIJI ŠKODE, A NE FIJAT ?

Vojvođanski policijski sindikat iz dana u dan prati reakcije javnosti na kupovinu vozila za policiju iz asortimana proizvođača Škode.

VPS smatra da je odabir ovog proizvođača dobar potez državnog organa koji je nadležan za sklapanje poslova vezano za nabavku vozila,.

Dokazaćemo na primerima iz prakse i iz tehničkih karakretistika zašto je primera radi, pristigla Škoda rapid, bolje vozilo nego do sada korišćeni Fiat punto :

-Fabrika automobila Škoda, je češki proizvođač automobila i deo Folksvagen grupe što govori o vrhunskom kvalitetu proizvoda, Fiajt je italijanski proizvođač koji je kupio delimično našeg domaćeg proivođača vozila „Zastavu“ te država ima 33% udeo u fabrici. VPS smatra da je za obavljanje bezbednosnih poslova potrebno kvalitetno, brzo, praktično i izdržljivo vozilo, što se pokazalo u više slučaja u praksi kod Fijata kao vozilo koje u određenim situacijama ne zadovoljava u potpunosti kriterijume koje zahteva izvršenje bezbednosnih zadataka. Patriotizam se može meriti i brigom države za svoje građane time što će se raditi na kvalitetnijoj tehničkoj opremljenosti službi bezbednosti.

-Dozvoljen tovar u Škodu rapid je 560 kg i zapremina prtljažnika je 550 litara , a u Fijat puntu dozvoljen tovar je 535 kg i zapremina prtljažnika 264 litara. Veća količina opreme i teži tovar stane u Škodu Rapid u odnosu na Fijat punta, a takođe, je za potrebe saobraćajne policije data karavan verzija tako da je litraža prtljažnika još veća zbog toga da bi stala oprema za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda, što je do sada u Fijat punto bilo izuzetno problematično i nemoguće spakovati svu opremu.

-Zapremina rezervoara u Škodi rapid je 55 litara i u istom postoji moderan sistem za uštedu potrošnje goriva i sistem da ne dolazi do nepotrebnog zagađenja životne sredine tako što se motor vozila dovede u stanje mirovanja i nema izbacivanja izduvnih gasova, dok je kod Fijat punta zapremina rezervoara 47 litara što je manja litraža i do sada se vozila sa ovakvim sistemima nisu isporučivali.

-Maksimalna brzina Škode rapid je 195 kilometara na čas i ubrzanje od 0-100 kilometara na čas je 10,3 sekunde, a maksimalna brzina Fijat punta je 155 kilometara na čas i ubrzanje od 0-100 kilometara na čas je 14,3 sekunde. Za potrebe policije potrebno je brzo i startno vozilo za potrebe potere izvršioca krivičnih dela ili prekršaja, za pristizanje na intervencije, a takođe se pokazalo u praksi da Škoda rapid ima kraću kočionu udaljenost pri razvijenoj velikoj brzini u odnosu na Fijat punto, što je vrlo bitno u slučaju da se izbegne kontakt sa bilo kojom preprekom na putu.

Vojvođanski policijski sindikat ovim putem smatra da je odabir ovog proizvođača dobra odluka te da je modernizacija policije prvenstveno potrebna građanima ove države kako bi njihova budućnost i budućnost njihovih najmilijih bila spokojna.

Predsednik VPS

Vukić Dalibor

x

Takođe pogledajte

Utakmice ove nedelje u Milenijumu

Utakmice ove nedelje u Centru Milenijuma, pogledajte

Facebook