DRŽAVNI SEKRETAR U OBILASKU POSTROJENjA ZA PRERADU PIJAĆE VODE

Postrojenje za preradu pijaće vode koje se gradi u naseljenom mestu Pavliš, obišao je i Zoran Lakićević, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zajedno sa predstavnicima JKP „Drugi oktobar“.

Državni sekretar rukovodi pripremom projekata, finansijskim ugovaranjem i realizacijom investicija iz oblasti vodosnabdevanja, otpadnih voda i čvrstog otpada finansiranim iz međunarodne saradnje Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke. Takođe, koordinira finansiranje projekata infrastrukture preko investicionih banaka i odgovoran je za praćenje implementacije projekata kao što je izgradnja ovog postrojenja čija je vrednost 6.000.000 EUR.

Na Postrojenju će se vršiti uklanjanje viška mangana i amonijaka iz podzemne vode izvorišta “Pavliš” čime će grad Vršac i sva seoska naselja čije je vodosnabdevanje oslonjeno na ovo izvorište dobiti vodu čiji je kvalitet u potpunosti usklađen sa zakonskom regulativom.

Pogledajte video

 

 

x

Takođe pogledajte

Vršac odneo bodove iz Valjeva

Oslabljeni neigranjem Kutlešića, Simeunovića, Glišića, Jovovića i Veljkovića, ali i rasterećeni Vrščani, zasluženo su slavili ...

Facebook