Dani danske kulture/Izložba „Rešenja iz Kopenhangena“

  • Datum: Ponedeljak, 14 Avgust 2017
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Dom vojske

Kulturni centar Vršac u okviru Dana danske kulture, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Danske u Beogradu, organizuje izložbu „Rešenja iz Kopenhangena” (Copenhagen Solutions).

Izložbu će, u ponedeljak 14. avgusta u 19h, otvoriti zamenica Ambasadora Danske Marijane Gade Topak, a moći će da se pogleda do nedelje 20. avgusta, u vremenu od 19 – 22h u galeriji Doma vojske.

Kopenhagen, prestonica Danske, međunarodno je priznat zahvaljujući svom zelenom profilu, kao i svom vođstvu i izuzetnosti na polju integralnih urbanističkih rešenja. Ova rešenja već decenijama promovišu visok stepen kvaliteta života, zdravu životnu sredinu i opšti ekonomski prosperitet u ovoj skandinavskoj prestonici.
Grupa danskih i međunarodnih urbanista, arhitekata, inženjera, proizvođača, izvođača, investitora i gradska uprava pretvorili su Kopenhagen u uspešnog svetskog lidera na polju razvoja sistemskih održivih urbanih rešenja – primenjivih u gradovima širom sveta. Kao član grupe gradova za borbu protiv klimatskih promena C40, Kopenhagen gradovima širom sveta nudi svoja rešenja, ali takođe traga za novim idejama za poboljšanje samog Kopenhagena.
Ova izložba pokazuje kako danski univerziteti i sektor čiste tehnologije u saradnji sa Gradom Kopenhagenom zapravo razvijaju ono što će postati prvi CO2 neutralni glavni grad na svetu.
Uživajte u Kopenhagenu – i upoznajte svetske tvorce urbane održivosti.

x

Takođe pogledajte

U pshijatrijskoj bolnici u Vršac, uspešni u odvikavanju od bolesti zavisnosti

U Vršcu, od 2009. godine postoji Odeljenje za lečenje bolesti zavisnosti. Odeljenje ima dvadeset postelja, ...

Facebook